araştırma etiketi ile yaftalanmış yazılar

"bilimsel zekâ robot yapma yetisidir"

Bilimsel çalışmada, her verili değer şekil değiştirmiş değerdir. Bilimsel çalışmaya gerçekten dahil olmak için farklılaşma etkinliğine ulaşmak gerekir. Ancak bilimsel kültürün alınışında, her bilgi bir düzeltmedir. dolayısıyla esas olarak kural koyucu bir psikolojinin etkinliği hissedilmelidir. Düşüncenin kurala bağlanması üstünde biraz daha duralım.

2005'ten sevgilerle

Ses ve görüntüler aynı sinir hücresine sahip

Sözlü Kültür, Yazılı Kültür ve Basılı kültür olarak ayırdığımdan beri böyle bir haberi de bekliyordum bak. Habere göre;

Beyinde ses ve görüntülerin aynı sinir hücresi koduna sahip olduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya imza atanlardan Marc Schonwiesner, beynin sesleri ve farklı görüntüleri kodlamak için aynı yöntemi kullandığını belirtti. Schonwiesner, kişinin aynı nesneye ait sesi ve görüntüleri daha kolay birleştirdiğini de ifade etti.

Küreselleşme ve "tanımadıklarımız"

‘Küreselleşme, ortaöğretim gençliğini kendi kültüründen uzaklaştırarak toplumsal kimliğine yabancılaştırmaktadır’ konulu bir araştırmacık yapılmış. ;

ANTALYA'da, TÜBİTAK için 4 lisede 289 öğrenciyle yapılan bir araştırma, öğrencilerin Türk ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığını ortaya çıkardı.

Haberin içinde bir de sonuçlarla ilgili tablo mevcut, bu tabloya göre,

Amerika'da Okuma yazma oranları: Sürpriz sonuçlar!

Her ne kadar Amerikan halkının genel refah seviyesi hakkında filmlerden, dizilerden, şöhretlilerden bildiğimiz bazı şeyler olsa da, gerçek elbette ki böyle değilmiş:

'un haberine göre, Amerika'daki yetişkinlerin %14 kadarı bir makale ya da bir gazete okuyabilecek kadar okuma yazma bilmiyor.

Önümüzdeki günlerde ekonomik krizlerle daha yoğun uğraşacak Amerikalılar için aşağıdaki oranlar da mevcut: