işler iyi de..

Birincil sekmeler

Çok iyi!
82
O kadar iyi değil!
-37

Bu site -hatta herhangi bir dergi- kurulduğundan beri en büyük problem, "kim yazacak, kim bakacak" sorunu olmuştur. Bugüne kadar buradan -ya da herhangi bir dergiden ayrılan- herkesin ortak sorunu bu. Ben bunu tekrar ve tekrar ortaya getireceğim ve muhtemelen de kaybedeceğim.

Türkiye'de Görsel Şiir ya da Somut Şiir ya da hiper-modern şiir gibi konularda belki çok süper örnekler verilebilir. Ama ne yazık ki, bu konudaki bilişsel eksikliği ortadan kaldırmaz!

Bu siteye ve onun bağlamına katılmanın en zor taraflarından biri de, bir şiir yazdığınızda bununla ilgili epistemolojik karamaları, terminoloji, anlamlandırma ya da genel olarak bir çerçeve çizme olayınızın da bir şekilde burada olması durumudur. Ve bu çok yaşamsal birşeydir.

Etrafta şiir yazan, sadece şiir yazan, iyi de kötü de durmadan şiir yazan milyonlarca insan var. Bu sitede istenen ve umud edilen şey, bu milyonlardan bizi ayıracak bir farkın yaratılabilmesi. Sadece görsel şiir üst başlığı ya da "görsel şiir yaptım" gibi birşey, hiç bir zaman işe yaramaz. Çünkü size sorduklarında, bunu yapış nedenlerinizi kendinize bile anlatamadığınız anlarsınız ya da anlıyorsunuz bilmiyorum.

O yüzden, bu ricayı yinelemekte fayda var. Türk Şiiri'nin geri kalanı gibi davranmayın?

Forumlar: 

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 20

‘yukarı’ dedin

İş defterlerinde "yorum ekle" butonu olursa, yapılan işler hakkında, tekil olarak da ve tüm siteyi meşgul etmeden de yazılar yazılabilir.

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 28

‘yukarı’ dedin

iş defterlerinin altında yorum kısmı tamam. gerçi geçen sefer bunu kapatmamanın sebebi tamamen teknikti. bakalım bu kez arıza verecek mi?

Buyrun..