Kullanıcı Aletleri

Site Aletleri


kavramlar:neuromancer

Farklar

Bu sayfanın seçili sürümü ile mevcut sürümü arasındaki farkları gösterir.

Karşılaştırma görünümüne bağlantı

Sonraki sürüm
Önceki sürüm
kavramlar:neuromancer [2013/09/06 12:57]
admin oluşturuldu
kavramlar:neuromancer [2021/07/28 12:23] (mevcut)
Satır 24: Satır 24:
 [{{:​yazarlar:​johnny_mnemonic-w3.jpg?​160|Her ne kadar Johnny Mnemonic film olarak başarısız bir uyarlama olsa da, Gibson'​un senaryosunu yazdığı bir film olarak yazarın kafasındaki dünyayı aktarma konusunda bir ilk sayılabilir. }}]Her ne kadar Neuromancer'​ın bugüne kadar çekilmiş bir filmi bulunmasa da, yakın gelecekte bir Neuromancer filminin olacağı konusunda çeşitli [[http://​www.firstshowing.net/​2007/​william-gibsons-neuromancer-finally-coming-to-the-big-screen/​|haberler]] mevcuttur. Buna paralel olarak Matrix Üçlemesi'​nin bir yanı ile Neuromancer'​dan oldukça fazla öğe taşıdığı söylenebilir. Neuromancer romanına kaynaklık edebilecek temalarla yazılmış olan erken bir Gibson öyküsü **Johnny Mnemonic**((1981 yılında Omni dergisinde yayınlanmıştır,​ ilk olarak. Daha sonra Gibson'​un kısa öykülerinden oluşan Burning Chrome isimli kitaba da alınmıştır.)),​ 1995 yılında filme çekilmiştir. Senaryosunu da Gibson'​un yazdığı filmin başrolünde daha sonra Matrix'​in Neo'​sunu da canlandıracak olan //Keanu Reeves// oynamış, film, hem Gibson hayranları,​ hem de Bilim-Kurgu sineması için hayal kırıklığı yaratmıştır. (([[http://​www.imdb.com/​title/​tt0113481/​|Filmin IMDB notu 5.0'​dır.]])). Johnny Mnemonic öyküsünde yer alan karakterlerden Molly, daha sonra Neuromancer'​da da merkezi bir role sahip olacaktır. Filmde, Molly karakterinin telif hakları başka bir stüdyoya satıldığı için, Gibson, Dina Mayer tarafından canlandırılan Jane karakterine yer vermiştir. [{{:​yazarlar:​johnny_mnemonic-w3.jpg?​160|Her ne kadar Johnny Mnemonic film olarak başarısız bir uyarlama olsa da, Gibson'​un senaryosunu yazdığı bir film olarak yazarın kafasındaki dünyayı aktarma konusunda bir ilk sayılabilir. }}]Her ne kadar Neuromancer'​ın bugüne kadar çekilmiş bir filmi bulunmasa da, yakın gelecekte bir Neuromancer filminin olacağı konusunda çeşitli [[http://​www.firstshowing.net/​2007/​william-gibsons-neuromancer-finally-coming-to-the-big-screen/​|haberler]] mevcuttur. Buna paralel olarak Matrix Üçlemesi'​nin bir yanı ile Neuromancer'​dan oldukça fazla öğe taşıdığı söylenebilir. Neuromancer romanına kaynaklık edebilecek temalarla yazılmış olan erken bir Gibson öyküsü **Johnny Mnemonic**((1981 yılında Omni dergisinde yayınlanmıştır,​ ilk olarak. Daha sonra Gibson'​un kısa öykülerinden oluşan Burning Chrome isimli kitaba da alınmıştır.)),​ 1995 yılında filme çekilmiştir. Senaryosunu da Gibson'​un yazdığı filmin başrolünde daha sonra Matrix'​in Neo'​sunu da canlandıracak olan //Keanu Reeves// oynamış, film, hem Gibson hayranları,​ hem de Bilim-Kurgu sineması için hayal kırıklığı yaratmıştır. (([[http://​www.imdb.com/​title/​tt0113481/​|Filmin IMDB notu 5.0'​dır.]])). Johnny Mnemonic öyküsünde yer alan karakterlerden Molly, daha sonra Neuromancer'​da da merkezi bir role sahip olacaktır. Filmde, Molly karakterinin telif hakları başka bir stüdyoya satıldığı için, Gibson, Dina Mayer tarafından canlandırılan Jane karakterine yer vermiştir.
  
-<quote>And one day I'll have a surgeon dig all the silicon out of my amygdalae, and I'll live with my own memories and nobody else'​s,​ the way other people do. But not for a while. (Johnny Mnemonic)</​quote>+<blockquote>And one day I'll have a surgeon dig all the silicon out of my amygdalae, and I'll live with my own memories and nobody else'​s,​ the way other people do. But not for a while. (Johnny Mnemonic)</​blockquote>
  
 Hikayede Johnny Mnemonic, dışarıdan bilgi depolanabilen sibernetik bir beyne sahiptir. Bu yolla içeriğini bilmediği bir sürü bilgiyi saklayan ya da bunları taşıyan bir veri kaçakçısıdır. Kafasındaki sistem, bilgisayar ağlarında taşınamayacak kadar riskli bilgileri taşımasına izin vermektedir. Hikayede Johnny Mnemonic, dışarıdan bilgi depolanabilen sibernetik bir beyne sahiptir. Bu yolla içeriğini bilmediği bir sürü bilgiyi saklayan ya da bunları taşıyan bir veri kaçakçısıdır. Kafasındaki sistem, bilgisayar ağlarında taşınamayacak kadar riskli bilgileri taşımasına izin vermektedir.
kavramlar/neuromancer.1378457868.txt.gz · Son değiştirilme: 2021/07/28 12:22 (Dışarıdan düzenle)