Milli İstikameti Tertip Edecek Şiir

Birincil sekmeler

Özbahçe şiiri, Türkçenin itibarını şiir yoluyla kazanacağımız konusunda önemli bir örnek. Konuşma diliyle yazmanın zorluklarını, göğüslemiş, ustalıklı bir yapısı var şiirinin. Özellikle “Düşmanlık”la başlayıp “Kral”la sonuçlanan bir ana mecradan bahsedebiliriz. Ana mecra diyoruz çünkü konuşma dilinin imkanlarına doğrudan yaslanırken estetiği zarar görmemiş zorlu bir şiirden bahsediyoruz. Sadece bu da değil elbet onun şiirini bir ana mecra kılan. Özbahçe millet meselesine, özenle yaklaşmayı her defasında başardığı için milli istikameti tertip edebilecek bir bünyesi oluştu şiirinin . Unutulma korkusu yaşamayacak ve yaşatmayacak bir ikiliden bahsediyoruz Özbahçe ve şiiri derken.

s.n: hani siteyi eleştiriyoruz da.. bu işleri tertipleyen şairlerin hiç mi suçu yok?

Yorumlar

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 19

‘yukarı’ dedin

Keşke adı geçen site için yapılan işler bu kadar düzeyli olsalar! Vural Kaya'yı iyi tanıyorum, o da olanakları çerçevesinde çalışmalar yapıyor. Olanaklar derken kendi çevresini değerlendirerek yapıyor çalışmalarını.. Bakın, burada eleştirilebilecek tek şey de bu zaten. Yani, niye olumsuz eleştirel yanıtlar verecek isimler de bu isimlerin yanına seçilemiyor diye.. Fakat dunyabizim in politikası buymuş bir de. Asım Gültekin ile konuşmamızda şöyle demişti: biz küfür etmek bir yana olumsuz eleştirileri bile kabul etmiyoruz demişti! (ki şahsıma yapılanlar 24 saat asılı kalmıştı!).

burada yukarıda yazılanlara ben hiç bir şey demem. Herkesin bir görüşü vardır; ben de katılırım katılmam o ayrı bir şey. Bu çalışmayı yapan kişinin iyi niyetini de biliyorum çünkü yakın arkadaşım.. Çoğu arkadaşım zaten.

Benim için asıl sorun oluşturan seviyenin aşılması mesafeli duruşun bozulması ötekileştirmelerin ve baskıların artması. fakat önceki yorumumda bahsettiğim diyalektik duruş yok o ayrı tabii ki. yani bir furya halinde verilen yanıtlar arka arkaya dizilip aynı yere gidiyor, bir özeleştiri ya da karşı eleştiri dizisini içermiyor. Bunun Özbahçe şiirine nasıl bir katkısı olacak merak ediyorum doğrusu..Amaç bu mu onu da bilmiyorum.

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 14

‘yukarı’ dedin

Benim bire bir tanıdığım değil hiçbirisi ama dergiler üzerinde gördüğüm fotoğraflardan bu işlerin iyi niyetle yapıldığını anlamak mümkün. Zaten içerik olarak da olumsuz bir şey yok. Milli İstikamet meselesi de böyle büyük bir şeymiş gibi duruyor sözcüklere bakınca bile. Onu ben tam anlayamıyorum bir türlü. Milli istikamettir de oraya hangi yoldan gidilir, hangi duraklara uğramak lazım. Sonra bu istikametin götürdüğü yer neresi olacak ve en önemlisi bunun şiirle ne bağı var... Bunlar için kendi adıma bir şey diyebilirim en azından... Yeri burası mıdır değil midir, o da başka bir şey. Ben bu bakışı da ilginç buluyorum.

Mimin altına o notu düşme nedenim de, bazen bir şeyin parçası olmayı fazla küçümsüyoruz sanki. Olumsuz bir şeyin olumlu parçası olmak vicdanımıza su serpiyor... Örneğin şu site içerisinde olması şart mıdır bu çalışmanın tüm bahsettiğimiz noktalar da söz konusuyken. Sonuçta ne desek afaki...Demek ki ciddi bir alıcısı da var. Hiçbir şey öyle tek taraflı olmuyor.. Bize de sabrımız varsa izlemekten başka şey kalmıyor...