Yüksek frekanslı sesler ışığa çevrildi
Amerikalı bilim insanları, elektrik sinyallerini sese dönüştüren bir prosesi tersine çevirerek ilk kez yüksek frekanslı sesleri ışığa çevirmeyi başardıklarını açıkladı.
Nature Physics dergisinde yayımlanan makalede, Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’ndan araştırmacılar, geliştirdikleri yeni teknolojinin, bilgisayar yongaları, LED’ler ve transistörlerin daha da geliştirilmesini sağlayacağını belirtti. Cep telefonları gibi cihazlarda bulunan piezo-elektrikli hoparlörlerin insan kulağının duyabileceği düşük frekanslarda çalıştığını kaydeden araştırmacılar, bu prosesi tersine çevirerek, ışığı üretmek için, insan kulağının duyabileceğinden 100 milyon kez daha yüksek frekanslı ses dalgaları kullandıklarını ifade ettiler.
Bu karmaşık araştırmanın başında yer alan Michael Armstrong, geliştirdikleri prosesin, yüksek frekanslı seslerin ışığa çevrilmesini çok doğru bir şekilde görmeyi sağladığını söyledi.
Yorumlar
bas bariton şiirimiz
Puanlar: 4
‘yukarı’ dedin
ortaya çıkan sonuç, bas bariton, avaz avaz ve naralar atan şiirimizin frekansının böyle lazer mazer dinlemeyeceğini gösteriyor. maazallah çatlatırız biz o spotları falan. ama güzel tarafı eğer sesi öyle ifade edebileceksek, yani 'ses' bir gün bir şekilde ışığa dönüştürülecek, taşınabilecekse (çoook yüksek frekanslarda da olsa) işte o zaman bugünün "sestarabim" şairlerinin o kafalarındaki çipleri falan bir güzel güncellemesi gerekecek.
bkz. picasso. 1949 yılında
Puanlar: 13
‘yukarı’ dedin
bkz. picasso. 1949 yılında picasso'nun bütün o dadacı, fütürist, kübist -ne haltsa- köklerini ortaya döken resimler.