Mona Lisa’nızı nasıl alırdınız?

Birincil sekmeler

Fotoğraf Sanatçısı Marco Pece’in ünlü tabloları “”na benzer bir yaratıcı seriyi, Çinli sanatçı , sebzelerle .

Sanatçının, bu yılın başında, ’de sergilenen “The Vegetable Museum” serisinde, “Mona Lisa”, “The Last Supper” - Leonardo Da Vinci, “The Dream” - Pablo Picasso ve “Marilyn Monroe” - Andy Warhol gibi ünlü eserlerin, lahana, tofu (soya loru), zencefil, nilüfer kökleri, kişniş ve patates vb. sebzelerle “yeniden yaratılmış” halleri .

Duoqi, “sebze sanatı”ndaki ilk kompozisyonunu hazırlayışını şöyle anlatıyor; “2006 yazında, biraz bezelye satın aldım ve onları tele dizip, etek, bluz, saç modeli ve sihirli değneğe dönüştürmeden önce, iki gün boyunca kabuklarını soydum. Ve uzaktan kumanda yardımıyla, kendimi de karenin içerisine alarak, fotoğrafını çektim ve ona “Pea Beauty Pageant” adını verdim. Bu benim sebze sanatı’ndaki ilk işim oldu”.

Yeniden düzenlemeyle, farklı tip, şekil ve renklerdeki sebzeleri, zengin bir tasvir kaynağına dönüştüren 1973 doğumlu Ju Duogi, Sichuan Fine Arts College’dan mezun ve şu anda Pekin’de yaşıyor.

Yorumlar

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 4

‘yukarı’ dedin

Tabularımızla kurduğumuz ilişki "tabu larasa"yı "tabular bir asaya" çeviriyor bizde. Düşünelim, Mona Lisa, Batı'nın kutsalının yerine almış dünyevi bir tablo. Ondan daha değerli neredeyse. Ama dada gitti bıyık çizdi Mona Lisa'ya. Ama mesela bıyık çizerken yeniden de üretti, yeniden üretilirken de "aynısı yapabildi". Neyse, fazla uzatmadan şuradan işte:)

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 9

‘yukarı’ dedin

Serkan zaten deyinmiş, ancak burada başka bir sorun daha var, İkonografik yaklaşım. John Berger, Görme Biçimleri'nde yaklaşımın, reklamın öteki yüzü diye nitelendiriyor, belki haklı fakat, İkonografinin çözülmesi "değer" görülen "şeyler"in iyice sanallaşması... Romantizm'le görece başlayan, (malum Post modernite burada arar köklerini biraz da.) bir oyun, verimli bir alan. İnsanlar açken, "kültürel değerleri" körleştirmek daha usa sığar halde. Bir "ilerlememe", gerekli mi, bu yaklaşım bence değil, karar sizlerin.

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 15

‘yukarı’ dedin

Dünyanın en ünlü tablosu Mona Lisa’nın geçmişi de oldukça olaylıymış.

yer alan habere göre, Floransa’da resmedilen Mona Lisa, 1516 yılında Leonardo tarafından Fransa’ya götürülmüş ve Kral 1. François’e satılmış. 1911 yılında, bir müze çalışanı olan Vincenzo Peruggia tarafından, Louvre müzesinden çalınmış. Çalındıktan 2 yıl sonra, Peruggia tabloyu Floransa’da bir antikacıya satmaya çalışırken, kurtarılmış.

Son olarak da 1963 yılında, polis ve gizli servis ajanları eşliğinde, Paris - Louvre müzesinden, New York’da yer alan Metropolitan Museum of Art’a getirilen tablo, müzedeki yangın fıskiyesinin arızalanması sonucu, saatlerce suya maruz kalmış. Mona Lisa’yı, üzerini kaplayan kalın cam kurtarmış.

Ya göreceği var, ya çekeceği, derler ya hani.. Artık hangi taraftan bakıldığına göre, algılama da değişiyordur dolayısıyla..

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 15

‘yukarı’ dedin

ve , "mona lisa - pişmiş tavuk" ilişkisini kurdurtan işler yer alıyor..