Call for Visual Poetry/Mailart/Fluxus

Birincil sekmeler

CALL FOR VISUAL POETRY, PUBLICATIONS, and MAIL ART USING TEXT. " WRITE NOW: ARTISTS AND LETTERFORMS"

I've been asked to curate an exhibition of visual poetry for The Chicago Office of Tourism and Culture. Please send works in all their forms, Visual Poetry, Asemic Writing, Publications, Mail Art, Objects, … Anything Text Based or using Text as a point of departure.

Venue: The Chicago Rooms Galleries of the Chicago Cultural Center, Chicago Illinois. These public galleries are visited by thousands of people per year, and are one of the Primary public exhibition spaces in downtown Chicago. Following the Exhibition all work will become part of a large public archive project in Chicago.

DEADLINE FOR SUBMISSIONS : SEPTEMBER 15, 2011 Opening: Friday, September 30, 5.30 - 7.30 Exhibit runs Through January 8th, 2012 Documentation To All.

SEND TO : "WRITE NOW" VISUAL POETRY Keith A. Buchholz / Curator c/o Nathan Mason, Chicago Rooms The Chicago Cultural Center 78 E. Washington Street Chicago, IL 60602 USA

Yorumlar

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 30

‘yukarı’ dedin

iyi güzel de şimdi işin ucunda chicago belediye görsel şairi olmak gibi bir durum mu olacak sergi açılınca?

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 24

‘yukarı’ dedin

yoo belediye görsel şairi olmak istemeyenler göndermez herhalde...

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 17

‘yukarı’ dedin

öyle bir ünvan mı var? belediye görsel şairi neymiş? alla alla..

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 21

‘yukarı’ dedin

bence de yoktur... ama böyle bi iddia olabilir tabi :)

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 13

‘yukarı’ dedin

belediye şairi görev alanına göre ikiye ayrılıyor Türkiye'de: ilki belediyelerin kültür şube müdürlüğü gibi resmi işlerini yürüten, şiir ödülleri, şiir günleri organize eden kadrolu şairler. ikincisi ise belediyenin şiir ve edebiyat ile ilgili hemen hemen tüm etkinliklerinde konuşmacı, jüri üyesi, davetli poziyonlarında değerlendirilen, katılımcı ve belediye ile dirsek temasındaki şairlerdir.

bugün bir görsel şiir sergisini türkiye'de bir belediyenin herhangi bir mekanında düzenlemekten nasıl uzak duracaksak, şikago'ya da böyle bakılabilir. televarolus'un çıkışı bu nesnellik açısından önemli. bu bizim iktidara bakışımızın tartışılmamış yönüdür. yurt dışındaki etkinlikleri türkiye'deki etkinliklerden ayıran ve onları tarafsız ya da klişeleşmeden uzak gösteren nedir, bunu nedense hiç tartışmıyoruz.

belediye her yerdeyse, direniş de her yerde olmalıdır. belediye.

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 31

‘yukarı’ dedin

öncelikle ilkece bir kan uyuşmazlığımız olmayacağı kesin... ki bu beraberinde bir sürü karşı çıkılası başka mekanizmayı da getirir. yani bir noktadan karşı çıkmak da yetmez çoğu zaman. son kısımdan başlarsak oralardaki etkinliklerin ya da belediye etkinliklerinin daha iyi, verimli ya da tarafsız olduğuna dair ön inancımız olduğunu sanmıyorum. bence durum -en azından kendi adıma- daha çok oralarda da bu işlerin buralardaki gibi olup olmadığını bilmemekle alakalı. böyle olabilir de olmayabilir de. ve nasıl ki elektriğini, suyunu, yolunu, egosunu, pasosunu, iettsini vb. ni en azından vatandaşlık hakkımıza dayanarak talep ediyor ve kullanıyorsak, aslında sanatın her alanında da -ama mutlak olarak karşılıksız- taleplerde bulunma hakkımız olabilmeliydi. hatta talepte bulunulmasına gerek kalmaksızın, en radikal ayrımlardan birisi olarak sağcı, solcu, bizden, onlardan ayrımı yapmaksızın türlü imkânların insanlara, sanatçılara, ilgililere sunulabilir olması da gerekirdi. ki iktidarlar ve belediyeler (siyasette somut olarak söz edersek) aynı doğrultuda bile olmayabilir. ama bunun mevcut hallerde bir ütopyadan öte gitmeyeceğini biliyoruz. yani böyle bir şey yok.

dolayısıyla belediye şairleri olduğunu gördük, duyduk, biliyoruz... elbette varlar... belediye görsel şairlerinin kulağa gelen tuhaflığı ise belki bu alanda bu tür bir flörtle karşılaşmamış olmak. en azından henüz. ya da görsel şiir yazan şairleri böyle ilişkilendirmemek. oysa olası her türlü güce yakın olma, sahip olma arzusu ve hırsının şiirle değil bizzat şiiri yazan özneyle ilişkisi var. burda araç şiir, ötekinde resim, ötekinde vs. fark etmez.

sonuçta evet elbette tabii ki katılıyorum...

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 18

‘yukarı’ dedin

her belediye dizayn şiir konusu da her bir yerde aynı olacak değil ya ? "bize heryer trabzon" ise yapacak bir şey yok..