Visual poetry exhibition "PLATFORM" Network project
Chicago (USA), Cleveland (USA), Dnepropetrovsk (Ukraine), Kaliningrad (Russia), Kiev (Ukraine), Minsk (Byelorussia), Moscow (Russia), Penza (Russia), Rjazan (Russia), Saratov (Russia), Smolensk (Russia), St. Petersburg (Russia), Warsaw (Poland)
PLATFORM: Visual Poetry Exhibition represents the phenomenon of visual poetry with works by recognized poets and by emerging young poets. Because visual poetry is not widely distributed in Russia, people in Russia do not know the work of the Russian visual poets. We want to return their poems to Russia, both in traditional and in digital forms. In addition to its importance to the people of Russia, this exhibition will be interesting for foreign artists, writers, and students of Slavic Languages.
This project combines the technology of networking culture with ideas of a virtual "moving exhibition", even as the concept of "original" is disappearing and being replaced by digital copy.
.... Beni buralara iten yazının da sitedeki İMGE YAZIMI: Çağdaş Rus Görsel Şiiri Değerlendirmes" yazısı olduğunu da belirtiyim. Sitede oldukça fazla örnek var. Ve anladığımız kadarıyla yeterince bilinmemek noktasında bir de sorunları.
Yorumlar
Rus Avangardizmi'nin bizde
Puanlar: 1
‘yukarı’ dedin
Rus Avangardizmi'nin bizde "biçimcilik okulu" olarak bir kenara atılmasında kimin suçu vardı acaba? Durmadan Mayakovski'nin lirik tarafına yatırım yapan Toplumcu Gerçekçiliğin Geç Bilinci'nin mi, yoksa [w:Nazım Hikmet]'in taklit edip de vakıf olmamayı seçmesi mi? Zaum belki de tüm kıta avrupasının dada sığasını dolduran en büyük akü gibi görünüyor buradan bakıldığında. Upgrade sir!. Kimbilir o zamanlar da bunlardan bahsetmek isteyenleri, nasıl aşağılamış, haddini bildirmiş, suratlarına tükürülmelidir diye Ata'ya, Parti'ye şikayet eden nice vatan evladı çıkmıştır!