E-kitap 2010'da Türkiye'de!

Birincil sekmeler

E-Book

(...) idefix.com, e-kitabı Türk Okuyucusuyla buluşturmak için oluşturduğu Türkiye'nin E- kitap Platformu projesini 28. Tüyap Kitap Fuarı'nda kitap okuyucularına tanıtmaya başladı.

10 yıldır internet üzerinden kitap, DVD ve müzik ürünleri satan idefix.com'un Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliğiyle gerçekleştirdiği bu proje, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı TTGV tarafından da destekleniyor.

2010'un Ocak ayında ilk e-kitap satışına başlamayı hedefleyen idefix.com; projesini yayınevleriyle birlikte ve telif sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde geliştirdi.

Kitap fiyatları ucuzlayacak, korsan azalacak!

E-kitap projesi ile birlikte; baskı, stok, dağıtım gibi maliyetler olmayacağı için kitap fiyatları yarı yarıya ucuzlayacak!

Kitap fiyatları sebebiyle korsana olan ilgi ise e-kitaba yönelecek. Bu sebeple sektörün korsana kayan hacmi tekrar sektöre ve telif sahiplerine geri kazandırılacak. E-kitap projesiyle birlikte baskısı olmayan kitaplar yeniden okurla buluşacak!

idefix'in 130 bin kitaplık veritabanında yer alan kitapların %40'ının baskısı tükenmiş durumda. Bu kitapların satış frekansı düşük olduğu için yayınevlerince yeniden basılması rantabl değil. Ancak bu kitaplara olan okur ilgisi az da olsa mevcut!

Ancak e-kitap platformu ile, yayınevleri ve hak sahipleri bu kitapları masrafsız bir şekilde e-kitap platformuna dahil edecekler. Bu sayede sektörün dışına atılmış olan %40'lık kitaplar yeniden sektöre geri kazandırılmış olacak, okurlar ise bütün kitaplara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilir olacaklar!

Yorumlar

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 17

‘yukarı’ dedin

Öncelikle bunun "küçük baş yayıncılık" adına gayet büyük bir adım olduğunu düşünüyorum ben.TÜYAP'ta tanıtım yapmışlar, ben gidemediğim için bilemiyorum tabi ama ideefixe bunun için bir cihaz (bir e-reader) yapmış mı? Yoksa örneğin cep telefonlarından ya da bilgisayardan mı okunacak kitaplar?

İkinci bir konu, umarım bu olanak, büyük yayınevleri tarafından iyi anlaşılır. Yoksa Çılgın Türkler gibi kitapların e-sürümlerini satmak için çaba harcamaya başlarlarsa yandık!

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: -3

‘yukarı’ dedin

2017 yılına doğru ilerlerken, piyasa Amazon'un eksikliği üzerine inşa edilmiş Kobo çözümü ile kendisini affettirmeye çalışıyor. Ne yazık ki yerli alternatifler de çözüm olamadı, olamıyor. Google Kitaplar ve Kobo ve korsan arasında gidip geliyor e-kitap konusu. yazık, çok yazık.

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 13

‘yukarı’ dedin

enseyi o kadar da karartmamak gerekiyor belki de. sonuçta çeşitli yollarla elektronik kitap yayıncılığı onca modernleşme gediğine rağmen, biraz da kapitalizmin ve küreselleşmenin zorlaması ile hayatımıza giriyor. çözüm bence, bunun bir öncelik olduğunu fark edebilmekte.