Byrne ve "Envisioning Emotional Epistemological Information"

Birincil sekmeler

David Byrne, genel olarak Talking Heads grubunun kurucularından olan bir müzisyen olarak bilinirken, Byrne'yi biraz daha incelediğinizde ( özellikle de internet sitesini: ) farklı sanat dallarıyla da ilgilendiğini görüyorsunuz.

Byrne 2004 yılında PowerPoint temelinde yaptığı bir çalışmayla Wired Rave Ödülü'nü almış, PowerPoint görsel şiir yaparken de kullanılabilen bir araç olduğu için bu çalışma dikkatimi çekti.

Byrne'nin projesinin ismi, "Envisioning Emotional Epistemological Information".. ve Byrne "neden PowerPointle ilişkili bir çalışma yaptığını" anlatırken, Amerikan kültürünün büyük bir bölümünün iş (business)le ilgili olduğunu ve bunun insanların yaşamlarının büyük bir bölümünü kapsadığını, iş yaşamında sıklıkla kullanılan PowerPoint'in herşeyi iyi ve "profesyonel" gösterebildiğini, bunu korkutucu bulduğunu söylüyor. Ardında hiçbir şey olmasa bile "orada" bir şey varmış gibi göstermenin tehlikeli olduğunu, projede üst üste sözcükler bindirdiğinde, en az farkına varılan sözcüklerin "ezilen" altta kalan sözcükler olduğunu anlatıyor.

İş'te "Envisioning Emotional Epistemological Information"

Yorumlar

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 29

‘yukarı’ dedin

Önce adamımı buldum diye duşundum. Çunku PowerPoint sunumlarının yarattığı o meta fetişizmine benzer buyulenme halinin, bomboş bir sunuşu sanki içinde çok bi b** varmış gibi buyulu bir hale getirişinin sorunsallaştırılması ve bununla oynanması çok hoş bir fikir. PowerPoint'in sadece iş dunyasını değil akademiyi- kimbilir başka neleri ve nereleri- de sardığını duşunursek buna ihtıyaç var acil.

Ancak sergilerden göruntuler ve E.E.E.İ kitap/CD tanıtım metni (yayıncısı, fiyatı, ve diğer bilgilerdeki o piyasa kokusu) bana tam da profesyonel bir PowerPoint sunumu hissi yaşattı. Normalde böyle bir fikrin, kullandığı mecranın mecralığını ve ortamını başka bağlamlara çekmesi gerekir diye duşundum. Yani sadece sunumun içeriğiyle bunu yapmaya çalışıyorsa yetmez.. Duchamp olsaydı- ya da bir Dada ruhu- bunu belki bir terminalin tuvaletinde sergilerdi diye duşundum.

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 23

‘yukarı’ dedin

Kesinlikle. Bir de bunun ödül alması ve o ödülün "kabulü".

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 51

‘yukarı’ dedin

İsviçre'de siyasi bir guç oluşturmuş (valla)

Çok iyi!
O kadar iyi değil!

Puanlar: 42

‘yukarı’ dedin

Özellikle burada ben de MS Word karşıtı, Times New Roman ve Arial font ailesine karşı, IMPACT'in sülalesine ve şirinlik abidesi Ms COMIC Sans yazı karakterine karşı dağa çıkmak istiyorum. Bir millet nasıl olur da bu kadar içine düşebilir bu yazı karakterlerinin. Etrafınızdaki reklam panolarına, duyuru metinlerine, kentlerdeki tabelalara bakın.